Специално BMW i8 от Южна Африка

i8

С неотдавнашното представяне на BMW i8 Roadster, футуристичният хибрид на баварския производител отново е на челни страници. Както Coupe, така и Roadster имат спиращ дъха футуристичен дизайн и впечатляваща динамика на шофиране. Дори след почти 6 години, дизайнът на BMW i8 все още изглежда свеж, както преди. За някои собственици обаче е необходимо леко докосване, за да изглежда машината им още по-добре.

Това конкретено сиво BMW i8 с Frozen Blue акценти идва от Южна Африка. Модифициран от Race!, plug-in хибридът включва нови джанти и бодикит от въглеродни влакна. Джантите идват с любезното съдействие на ADV.1, а китът – от Vorsteiner.

Когато бе представено за първи път, BMW i8 беше стъпка напред в развитието на спортните автомобили. BMW i8 идва с мощен двигател и впечатляваща икономия на гориво. Разработено специално за този модел, задвижването е комбинация от 1.5-литров 3-цилиндров бензинов двигател и електрически мотори, задвижващи всички четири колела. Двигателят с вътрешно горене развива 231 к.с. и задвижва задните колела на BMW i8.

Освен това, електрическото задвижване доставя 131 к.с., които изпраща към предните колела, позволявайки електрически пробег до 35 километра и максимална скорост от 120 км/ч. Благодарение на тази комбинация, BMW i8 ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4,2 секунди. Хибридът може да достигне максимално ограничена скорост от 250 км/ч. Не е чудно, че i8 бавно набира популярност и в тунинг средите.

За този екземпляр, южноафриканският тунер монтира ковани колела ADV15R Track Speck SL. Те са с размери 22×9 и 22×10,5 съответно отпред и отзад. Те се отличават с уникална цветова комбинация, съвпадаща с екстериора на автомобила.

Последната промяна в този проект е пълният бодикит Vorsteiner VR-E от въглеродни влакна. Той предлага предедн сплитер, заден дифузьор и спойлер на багажника и съвпада перфектно с уникалните линии на i8. С прецизно създадени части като тези инсталацията е доста проста. Добавете 3M черен капак, покрив и затъмнен заден прозорец и i8 е готово за всяко тунинг шоу.