rs7

Дори да живеете в гората няма как да не сте чули и разбрали, че Audi показа новото поколение A7 преди една седмица, а ако поне малко се интересувате от коли, би трябвало да сте си задали въпроса – кога ще видим и наточената RS7 версия?

Със сигурност компанията вече работи по проекта, който трябва да съперничи на конкурентния Mercedes-AMG CLS63, но преди от Инголщат да го обяват, можем да благодарим на дизайнерите като X-Tomi, който ни показва как би трябвало да изглежда Audi RS7.

Все още няма категорична информация от немския производител какво ще ръмжи под капака, но се смята че това ще бъде агрегатът от Porsche Panamera Turbo и Bentley Continental GT – 4.0-литров V8 с две турбини и 650 к.с.
Освен това се очаква да излезе още по-мощна и по-„зелена“ версия на RS7 – електрифицираната PHEV. Тя ще взаимства компоненти от Panamera Turbo S E-Hybrid, гореспоменатия бензинов двигател плюс електромотор, захранван от литиево-йонна батерия и според сметките трябва да се получат 700 к.с. сумарна мощност.

Датата на официалния дебют не е известна, но е вероятно да видим новото напомпано RS7 на автомобилното изложение в Женева догодина.