Следващият модел в ID семейството на VW отново ще е SUV

ID

Volkswagen посочи, че работи върху офроуд модел като част от непрекъснато нарастващото ID семейство от изцяло електрически модели.

На автомобилното изложение в Шанхай шефът на дизайна на VW Клаус Бишоф заяви пред Autocar, че ID семейството ще продължи да расте в отговор на въпрос за 4×4 базиран модел на MEB архитектурата.

„Може би следващият член на ID семейството е по-груб, отколкото сме виждали“ каза той.

Превозното средство, за което става дума, вероятно не е ID Buggy, представено на автомобилното изложение в Женева, тъй като то беше по-скоро доказателство за това какви типове електромобили Volkswagen може да произведе. Вместо това вероятно ще видим джип, може би вдъхновен от ID Crozz, но подготвен за офроуд.

ID

Бишоф обаче призна, че изграждането на истински офроуд електромобил ще доведе до определени предизвикателства. „Колкото по-висок и по-ръбат е моделът, толкова по-трудно е за аеродинамиката – това е най-голямото препятствие. Може да загубим 60 км от пробега, ако го направим“ – каза той.

Най-новото допълнение към ID фамилията е Roomzz, който беше представен на автомобилното изложение в Шанхай и вече е потвърден за производство през 2021 година. Той ще стои над Crozz и ще предлага повече интериорно пространство, благодарение на дългото междуосие и плъзгащите се врати. В действителност, VW твърди, че автомобилът предлага повече интериорно пространство от Touareg благодарение на умното си оформление.