Скучният Ford Crown Victoria бе показан като вълнуващ спортен концепт от бъдещето

Crown Victoria

В продължение на две десетилетия емблематичният Ford Crown Victoria е един от най-разпознаваемите автомобили в Америка, благодарение предимно на полицейските автомобили и такситата. Автомобилът бе свален и заменен от Taurus.

Crown Victoria

Макар че е малко вероятно моделът някога да бъде съживен, художникът Karan Adivi създава съвременна интерпретация на Crown Victoria, която го превръща в супер лъскав и агресивен спортен автомобил с четири врати.

Adivi създава концепцията си за Crown Victoria през 2016 г. и едва сега представя колата в 3D. Концептът няма нищо общо с последната интерпретация, но като се има предвид мрачният и остарял дизайн на Crown Vic, това не е лошо нещо.

Предната част на концепцията включва агресивна предница с С-образни фарове, смела предна броня и насечен капак. Толкова впечатляваща, колкото предницата, е и страничната част благодарение на огромните калници, тънките огледала и малките и остри прозорци.

При проектирането на задницата, Adivi се вдъхновява от Shelby Daytona Coupe от 1964 година. Вследствие на това автомобилът разполага с по-остри черти и малък спойлер. Виждаме и голям дифузор, който трябва да залепва колата към асфалта.

Светът много би се зарадвал, ако Ford построи такъв седан с четири врати. За съжаление, фокусът на компанията е изцяло върху SUV-овете и кросоувърите, което означава, че едва ли ще видим такъв модел.