Ford спира рекламите на седаните в САЩ

Ford

Ford залага на бъдеще, подчинено на кросоувъри и SUV-ове в САЩ, като същевременно се отказва от повечето седани и хечбеци и се фокусира върху високите превозни средства.

Обявено тази пролет, решението е официално и скоро ще видим спирането на реклами за седани, съобщава AutoNews, тъй като Fiesta, Focus, Fusion (Mondeo) и Taurus бавно ще бъдат изтеглени.

В резултат на това дистрибуторската мрежа на Ford ще трябва да продаде останалите автомобили без помощта на рекламни кампании, тъй като бюджетът им ще бъде пренасочен към популяризирането на джипове от следващо поколение, както и Mustang, който ще осигури бъдеще на компанията в САЩ.

Дилърите все пак ще получат известна помощ от Ford, тъй като „не можем да ги оставим само с инвентара“, заяви вицепрезидентът за маркетинг, продажби и обслужване в САЩ Марк ЛаНев. „Ще ги държим конкурентни по отношение на инициативите, но със сигурност няма да харчим пари там, по начин, по който да управляваме пазара. Приемаме дела, който имаме.“

Що се отнася до решението за спиране на рекламирането на седаните в САЩ, той каза: „Това ни позволява да съсредоточим ресурсите си. Ако можем да вземем тези пари от седаните, където имаме средна позиция и да станем водеща марка при SUV-овете, това ще бъде наистина добре. „

Продажбите на нови автомобили Ford спаднаха с 21% през август; в същото време тези на Mustang се увеличиха с 35%, а доставките на пикапи се увеличиха с 5.9%. Продажбите на високопроходими машини пък нараснаха с 20%.

Дали с поредната си стъпка Ford не обявява началото на края на конвенционалните автомобили и налагането на ера на кросоувъри и SUV-ове?