Семейни снимки: Audi RS2 среща новото RS4 Avant

Audi RS2

ABT Sportsline реши да отдаде почит на една от иконите на Audi – RS2 Avant. Какво по-хубаво от това от брилянтна фотосесия?

Автомобилът, който започна всичко с RS означението и беше съвместно начинание между Audi и Porsche, се срещна с най-младия си наследник, 2019 RS4 Avant, на летище в гореща фотосесия.

Нито един от двата не е заводски. 25-годишният спортист идва с 2.2-литров 5-цилиндров агрегат с модифициран турбокомпресор, регулируем разпределителен вал и изпускателна система от неръждаема стомана. Резултатът е повишаване на мощността от 315 к.с. до 360 к.с.

Audi RS2

„Пътуването започна през 1994 г. с Audi RS2, който беше построен в сътрудничество с Porsche“, заяви главният изпълнителен директор Ханс-Юрген Абт. „Това беше едно от първите комбита, което можеше да се задържи сред спортни автомобили, и беше основен фактор за успеха на този тип превозни средства в Audi.

С нов блок за управление на двигателя от ABT и няколко други подобрения, Audi RS4 Avant има допълнителни 80 к.с. и 90 Nm въртящ момент. Общата мощност е повишена до 530 к.с. и 690 Nm въртящ момент.

Към супер комбито са добавени още регулируеми пружини и спортни щанги. Колата стъпва на 20-инчови джанти в лъскаво черно и получава нова решетка, преден лип, прагове, заден лип и спойлер, както и няколко актуализации вътре, като например светлини при влизане и нов старт стоп бутон.

А вие коя от двете машини бихте избрали?