Радикално Peugeot Concept ще пристигне в Женева

Peugeot

Peugeot ще представи смел концепт на автомобилното изложение в Париж през септември, потвърди изпълнителният директор на Жан-Филип Импарато.

Коментирайки автомобила пред Autocar, Импарато каза, че концептът ще бъде „изключителен и радикален“, но нищо повече. Въпреки това, Peugeot възнамерява да предлага електрифицирана версия за всичките си нови модели от 2019 г., така че е много вероятно концептът да пристигне с електрическо задвижване.

Най-впечатляващият концептуален автомобил, въведен от Peugeot в последно време, безспорно е концептът Instinct. Представен на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., той се отличава с ярка синя боя, задни врати suicide, раздути калници, съблазнителни фарове и задна броня с LED задни светлини.

Що се отнася до плановете за електрификация на френския производител, бъдещите модели ще се предлагат с бензинови, дизелови и електрифицирани задвижвания.

„Сто процента от новите модели ще имат електрифицирани версии от 2019 г. Купувайки Peugeot, ще изберете двигателя за вашите нужди. Няма да е еднакъв във всяка страна и град и ние трябва да се справим с това „, каза Импарато.

„Така че ние създадохме модулна платформа и ще можете да изберете дизел или бензин, ако това искате. Всеки нов автомобил ще има три задвижвания: дизел, бензин и ток. „

Peugeot  се очаква да представи и 508 комби в Париж.