Това BMW 3.0 CS е от тези коли, които търся на пазара, въпреки че не мога да си ги позволя. Но какво други да прави човек в Неделя по обяд.

Търсенето на такива коли в интеренет ми причинява истинска болка, но не мога да спра да го правя. Колата е просто страхотна, а аз няма да имам шанса да се докосна до нея, но какво да се прави. Автомобилът, който днес ми грабна окото е – BMW 3.0 CS от 1973 година.

Личното ми мнение е, че BMW 3.0 CS е едно от най-добре изглеждащите BMW-та. Въпреки че тази версия на автомобила, не е известна, колкото CSL-а, тя има свой собствен чар. CS версията няма огромните спойлери и раздувки, но пък изглежда много по-елегантно.

Екземплярът , който се продава е боядисан в страхотен тъмно син цвят. Цялостното състояние на колата изглежда страхотно. Джантите са перфектни. Хромираните детайли не са мръднали и дори гумите са чисто нови.

Инетриорът на това BMW 3.0 CS изглежда толкова зашеметяващо, колкото и външния вид на автомобила. Цялото табло е облечено в махагон, както и волана. Салонът на BMW-то пък е обшит в бежова кожа, която също е в идеално състояне. Агрегатът, който задвижва красавицата е легендарният редови шестак с 3000 кубика.

Общо взето колата е истинска мечта, но както всяко хубаво нещо в живота, цената му също е сериозна. BMW-то се продава на търг в САЩ, цената до момента е достигнала 40 000 долара, а до финалното наддаване остават цели 6 дни. Така че ако искате да се сдобиете с екземпляра, то си пригответе доста сериозна сума.