Истински батмобил – BMW 3.0CSL с M3 двигател

3.0CSL

BMW са построили едва 1265 олекотени 3.0CSL купета през 70-те години. Едва 110 от тях са притежавали „Batmobile“ аеродинамичен комплект.

Рядкостта на модела го прави един от най-скъпите на баварската марка. За повечето хора той е е непосилен. Но въпреки това някои успяват да постигнат мечтата си като си построят свое 3.0CSL. Къде другаде да видим подобен проект, освен на SEMA? Ентусиастът Уили Изагуайър е създал своя автомобил, като с него е спечелил множество награди. Колата е избрана за победител от европейската сцена на американското шоу.

Началото на проекта започва преди 18 месеца. Започва се с намиране на доста ръждясало купе на 1973 BMW 3.0CS. Вдъхновението идва от 3.0CSL Batmobile модификацията и рисунки на небезизвестния дизайнер Джон Сибал. След пълното възстановяване на пода и праговете следват раздутите калници и спойлери от фибростъкло. Според собственика, сега автомобилът е над 2 метра широк.

Фантастичната визия се допълва от 17-инчови BBS джанти. Те са 9,5 инча широки отпред и 15,5 инча отзад. Задвижването се осъществява от 6-цилиндров редови S52 двигател и 6-степенна ръчна скоростна кутия ZF от BMW M3 от 1998 г. Добавен е и турбокомпресор към цялата тази лудост, за достигане на 550 к.с.

Проектът по това 3.0CSL все още не е приключен. Не е достигнало време за монтаж на ролкейдж в купето. Автомобилът все още е с фабричните спирачки, но нови доста по-големи чакат да бъдат добавени. Очакваме завършен проектът да бъде истинско тунинг съвършенство. Той ще изразява перфектно създателя си, както трябва да бъде с всички подобни начинания.