Примерна концепция на следващия VW I.D.

I.D.

I.D. семейството на Volkswagen продължава да расте и въз основа на последните тенденции, не показва признаци на застой. Знаейки това, художникът Антонио Паглия представи нова ID. концепция, наречена ID-Tech.

Концептът е под формата на ниско Shooting Brake купе със седалки за четирима души и електрически мотор на всяко колело.

За разлика от съществуващите I.D. концепти на Volkswagen, ID-Tech не се отличава с дизайнерски прилики с други VW модели и интериори. Неговият уникален външен вид е може би вдъхновен от хибридната концепция Golf GTE Sport от преди няколко години. Независимо от това, дизайнът е уникален и предната броня приема чифт тънки фарове, атрактивна решетка и раздути калници отстрани.

Имащ пълна свобода, Паглия проектира полегато предно стъкло и тънки странични прозорци, за да създаде спортен облик, опитвайки се да впише концепта в I.D. семейството.

Колкото и впечатляващ да е екстериора, ние мислим, че интериорът е още по-привлекателен. Таблото се състои от дисплея сред които екран за инфоразвлечение и трети дисплей, който вероятно контролира климатичната система, отоплението и други функции на автомобила. Четирите карбонови седалки ще осигуряват на пътниците удобно и сигурно пътуване.