Поредно уникално Porsche 911 от RWB

RWB

Дивите Porsche 911-ки, създавани от RWB, винаги пораждат спорове, тъй като много фенове ги мразят, докато тунинг маниаците ги обожават. Но честно, не смятаме, че има човек, който да не хареса този специален модел.

Това конкретно 911 RWB е модел от 1995 г. Модификацията е осъществена от Винсент Вонг от Forgestar Wheels и Акира Накайi, човекът зад Rauh-Welt-Begriff (RWB).

Първото нещо, което вероятно ще забележите в това 911, е боята Riviera Blue, която е забъркана от LT Motorwerks в Калифорния. След този зашеметяващ цвят, модификациите по екстериора включват брутален 17-компонентен бодикит на RWB, който включва предни и задни калници на предните и задните колела, както и огромно задно крило. Комплектът матово черни колела M14 с размери 18 × 11 инча отпред и 18 × 13.5 инча отзад придават на спортната кола изключително заплашителна позиция.

Доста от машините на RWB са подложени и на механични промени. В случая с това Porsche, автомобилът получава обичайните изпускателна система с карбонови накрайници. KW V3 койловърите подобряват позицията, а Stoptech ST40 спирачни апарати осигуряват спирането. Дисковете съответно отпред и отзад са 355×32 и 332×32.

Що се отнася до интериора, виждаме волан на Момо, ролкейдж, стелки и педали на Rennline, нови седалки и лост за скоростите.