За общодържавно издирване е обявен още един мъж; продължават процесуално-следствените действия за установяване и на допълнителни участници в инцидента; полицията и прокуратурата апелират свидетели на случая да съобщят информация в полицита

На 14 апри преди полунощ в ОДМВР – Пловдив бе получен сигнал за криминален инцидент на автомагистрала Тракия, врайона на 145-ти километър, посока към Стара Загора. По случая е било образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив за хулиганска проява с използването на моторно превозно средство /престъпление, за което НК предвижда лишаване от свобода до 5 г./г.,  както и за нанасяне на лека телесна повреда на водача на автомобила по хулигански подбуди. В хода на работата за изясняване на случая са събрани доказателства и за извършен грабеж на мобилен телефон от пътничка в автомобила.

След като по случая бяха задържани четирима мъже, подробности по разследването на тежкия криминален инцидент бяха оповестени от районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова и директора на ОДМВР-Пловдив комисар Атанас Илков.
В ОДМВР-Пловдив са доведени от ГКПП-Калотина двама мъже – на 47 и на 27 г., съпричастни в извършената хулиганската проява на пътя и нанесената лека телесна повреда. На брифинга в ОДМВР районният прокурор Мутафова съобщи, че малко по-рано в полицията са били доведени и други двама мъже, съпричастни към случилото се на магистралата на 14 април.

Установено е, че в два леки автомобила „Ауди“ са пътували две групи мъже, представители на две охранителни фирми, като предстои да бъде изяснено дали те са пътували в какво качество им на служители. Те пресекли пътя на потърпевшите шофьор и спътничката му, подали сигнала за претърпения инцидент. Допълнително е изяснено, че по време на инцидента за кратко мъжете са блокирали движението на автомагистралата в посочения участък. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на четиримата мъже, както и да им бъде наложена мярка за задържане до 72 часа. Към момента те са в ареста на ОДМВР-Пловдив с мярка задържане до 24 часа. Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР-Пловдив комисар Атанас Илков. За издирване са обявени и двата автомобила „Ауди“, които са установени.

Още един мъж е обявен за общодържавно издирване, предстои да бъдат установени и други съпричастни към случая, съобщиха от районната прокуратура.
Прокуратурата и полицията апелират хората, станали свидители на инцидента на автомагистралата, да съобщят информация за случилото се в най-близкото поделение на МВР или в ОДМВР-Пловдив, за да допринесат за изясняване на всички обстоятелства.

Районният прокурор Мутафова и ръководството на ОДМВР заявиха категорично, че реакцията на институциите ще е безкомпромисна към подобни прояви на агресия на пътя в грубо нарушение на обществения ред, които представляват реална заплаха за живота на участниците в движението.  „Ще бъдат приложени всички възможни законови инструменти на наказателната репресия спрямо този вид престъпления“,категорична бе прокурор Мутафова.