Очакваме Alfa Romeo GTV през 2021 г.

GTV

Alfa Romeo планира доста нови превозни средства. Сред тях е и изцяло новото GTV, който ще се изправи срещу Mercedes-AMG C63 S Coupe, Audi RS5 и BMW M4.

Изградено на същата платформа като Giulia, предстоящото GTV най-вероятно ще използва и същия 2.9-литров V6 двигател, разработен от Ferrari, като Quadrifoglio.

Той произвежда 510 к.с. и въртящ момент от 600 Nm и позволява на компактния спортен седан да достигне 100 км/ч. за 3.9 секунди и 307 км/ч.

В новото купе обаче двигателят ще бъде подпомогнат от електрически мотор, който ще му осигури повече от 600 коня. Освен това, според Car Magazine, колата трябва да може да измине около 50 км. в електрически режим.

Предстоящото Alfa Romeo GTV, което се очаква през 2021 г., ще бъде последвано от Spider версия, около 18 месеца по-късно.

Моделът ще бъде под новото 8C и ще се предлага със задвижване на всички колела в най-мощната си форма. Въпреки това, по-слабите модели вероятно ще трябва да се задоволят със задвижване на задните колела, за разлика от предишното GTV, което беше с предно, или Brera, която също беше с предно или задвижване на всички колела.

И GTV и Spider ще предлагат 2 + 2 места, въпреки че задните седалки едва ли ще са много полезни.