Очакваме съвсем скоро хибридният суперкар на Ferrari

Ferrari

Интересни времена настанаха след като Ferrari обяви, че ще разкрие хибдирен автомобил тази година. По-точно до края на този месец трябва да видим новия суперкар на италианците.

Главният изпълнителен директор на Ferrari Луи Камилери обяви новината по време на сбирка на компанията за първото тримесечие на 2019 г. „Вторият модел ще бъде представен в края на този месец, като световната премиера ще се проведе тук в Маранело. Както казахме по-рано, той ще бъде топ хибрид с представяне на суперавтомобил и истински красив, ”каза Камилери по време на разговора, който бе публикуван онлайн от The Motley Fool.

Първият модел, за който той говори, е F8 Tributo, представен по-рано тази година на автомобилното изложение в Женева. Хибридният суперкар на Ferrari ще се продава успоредно с наследника на 488, който вероятно ще влезе в историята като последната нехибридна Berlinetta.

Ferrari

Хибридният автомобил не е изненадващ, тъй като имаше безброй доклади за него и прототипи често биваха забелязани. Въпреки това, датата на разкриване е малко изненадваща, като се има предвид, че докладите сочеха за по-късна премиера.

Колкото по-скоро, толкова по-добре, нали? Не се знае много за хибридното задвижване, но последните слухове говорят за twin-turbo V6 хибриден двигател с комбинирана мощност от 723 к.с. и огромен въртящ момент от 1084 Nm.

Предстоящият хибрид няма да бъде заместител на F8 Tributo – всъщност той ще бъде поставен много по-високо. Новият модел „ще бъде над 812 Superfast“, според Камилери. Това е интересна информация, като се има предвид, че 6,5-литров V8 двигател произвежда 789 к.с. и 718 Nm въртящ момент.

Предполагаме, че хибридният модел ще трябва да осигури подобрено съотношение мощност-тегло, за да заслужи мястото си.