Очакваме наследникът на Koenigsegg Agera да се казва Ragnarok

Ragnarok
  1. Наследникът на могъщия Koenigsegg Agera ще носи името си от норвежката митология и ще може да предлага 1440 к.с.

Блогът на Supercar твърди, че е бил информиран от източник, близък до шведския производител, че новата хиперкола ще бъде наречена Ragnarok. Това е серия от събития, включваща битка за края на света, смъртта на скандинавските богове и падането на Асгард. Не точно това, което сте виждали във филмите на „Марвел Студиос“, тъй като митологията е много по-крайна. Все пак това е подходящо име за новия звяр на Koenigsegg.

Отвъд потенциалното име на автомобила се твърди, че той ще доставя 1440 к.с., малко подобрение спрямо 1360 к.с., в Agera RS, когато е в  One:1 модификация.

Въпреки сегашния възход на хибридни или изцяло електрически суперколи, Koenigsegg Ragnarok ще реве чрез 5.0-литров V8 twin-turbo агрегат, който е основно ревизирана версия на задвижването в Agera RS.

Koenisegg предлага на света поглед към Ragnarok при откриването на представителство в Австралия. Тийзърът показва, че колата ще има голямо фиксирано задно крило, позната пилотска кабина и изключително голям заден дифузьор.

Подобно на Agera RS, Ragnarok ще бъде фокусиран към пистата и вероятно най-бързото превозно средство, което някога ще носи марката Koenigsegg. Колата ще се продава заедно с Regera, която е позиционирана повече като hyper-GT.

Очаква се Ragnarok да бъде ограничена серия и да е оборудван с най-финия карбон на марката – и със сигурност ще струва повече от 2 милиона долара.