Осмото поколение на Volkswagen Golf е тук!

Golf

Дългото чакане свърши, тъй като изцяло новото, осмо поколение на Golf се разкри с голяма галерия в интернет.

Снимките бяха публикувани от Motor Elpais и показват автомобила в неговата цялост. Крайният резултат е доста красив и това не трябва да бъде твърде изненадващо, тъй като шпионските фотографи хванаха доста съблечени прототипи по време на тестовете.

Предницата е веднага разпознаваема, но дизайнерите правят доста промени. Фаровете са изцяло нови и се отличават с по-тънък дизайн, както и стилни дневни светлини. Между тях се намира обновената решетка, която изглежда по-малка от преди.

Надолу виждаме широк централен отвор за въздух, който обхваща цялата броня. Капакът също е променен, като сега приема по-остри линии спрямо предишното поколение.

Еволюционният дизайн продължава назад, тъй като Golf приема по-елегантна форма и по-изразена раменна линия. Виждаме чупка по страничната част, която сега прорязва дръжките на вратите. Задната C-колона изглежда близка до предходния модел и запазва спортната си визия.

Отзад Golf 8 изпъква с нов багажник, нови стопове и по-полегато задно стъкло. Задната броня е еволюционна, с вграден дифузьор и двойни изпускателни накрайници.

Golf GTE се отличава с малко по-различен дизайн, тъй като plug-in хибридът има по-спортна предница с решетка като пчелна мрежа. Друг белег е светещото лого GTE на решетката и портът за зареждане на предния калник.

Golf

Редица стилистични черти са споделени с Golf R Line, който също има черни детайли около предния отвор за въздух. Моделът има и спортен заден край и малко по-агресивна изпускателна система.

Докато външният дизайн е доста еволюционен, в кабината настъпват по-големите промени. Шофьорите стоят пред нов волан, зад който стои дигитален инструментален клъстер и по-модерна, свободно стояща система за инфоразвлечение.

Таблото също е ново и разполага с осветени акценти от страната на пътника. Можем да видим и тънки отвори за въздух, метални акценти и нов скоростен лост.

Пълните подробности ще бъдат публикувани по-късно, но според съобщенията колата е с дължина 428 см и 146 см височина. Междуосието пък е 284 см. Последната цифра представлява значително увеличение, тъй като Golf 7 има междуосие от 264 см.

Предлага се асортимент от различни двигатели, като вариантите ще включват 1.0-литров 3-цилиндров, както и 1.5- и 2.0-литрови 4-цилиндрови мотори. Можем да очакваме и 1,5-литров CNG вариант, както и 2,0-литрови дизели.

От екологична гледна точка, e-Golf отпада, за да направи място за ID.3. Независимо от това, ще имаме GTE plug-in, който използва бензинов двигател и електромотор.

По-късно компанията ще представи и други модели. Следващата година се очаква GTI вариант с 2,0-литров 4-цилиндров турбо агрегат, който произвежда 232 к.с. Според съобщенията той ще бъде последван от Golf GTI Cup с 286 к.с. и Golf R с 325 к.с.