Новото BMW X6 M ще респектира с огромни бъбреци и много мощ

X6 M

BMW X6 M е първият мощен купе кросоувър и предстои да се появи третото му поколение.

Лека полека камуфлажът започва да пада от купето на X6 M и все повече придобиваме представа за предстоящия кросоувър.

Следвайки стъпките на X5 и X7, X6 M идва с грубовата предница с масивна решетка. По-долу виждаме разположените големи въздушни отвори с мрежа подобна на медна пита.

Спортният вид продължава с аеродинамичните капачки на огледалата и стилните джанти, зад които се крие ефективната спирачна система. Стъклата леко променят формата си, а стръмно наклоненият покрив с панорамен люк довършват агресивния профил.

Продължавайки назад, можем да видим два спойлера, монтирани на задната врата, и спортна изпускателна система с четири ауспуха. Камуфлажът все пак доста прикрива дизайна.

Очакваме кабината на X5 да се пренесе и в X6 и това означава, че можем да видим 12,3-инчов цифров инструментален панел и 12,3-инчова инфоразвлекателна система. Ще има и кожен M-волан, много карбон и лост с M-лого с контрастен шев.

Мощността ще бъде осигурена от познатия 4,4-литров twin-turbo V8 двигател. Той произвежда 592 к.с. и въртящ момент от 750 Nm в М5 и предполагаме, че толкова ще бъде и в Х6 М.

Купувачите, които търсят нещо по-мощно, ще могат да изберат X6 M Competition. Това ще увеличи мощността до 617 к.с., но въртящият момент ще остане непроменен.

Преработеният BMW X5 дебютира миналото лято, така че обикновеният X6 вероятно ще бъде представен след няколко месеца. X5 M и X6 M трябва да последват малко след това.