BMW X5 2019 е по-голям и по-добър отвсякога

X5

Подобно на повечето от конкурентите си, BMW продължава да предлага повече кросоувъри в различни размери и форми. Но X5 е моделът, с който всичко започна.

Сега, две десетилетия по-късно баварската компания пусна четвъртото поколение на кросоувъра си и го показа във френската столица за своя дебют.

Известен като G05, новият 2019 BMW X5 представлява значителна крачка напред по отношение на моделите преди него. Той е по-голям, по-луксозен и по- технологичен спрямо предшественика си.

Накратко, той предлага повече от всичко. Като се има предвид колко популярен и конкурентен е сегментът и колко жизненоважно е това спрямо продажбите, плюсовете са неизбежни.

От малко повече от два милиона автомобила, които BMW продадохапрез миналата година, X5 е продаден в 180 000 броя – това са близо 10%. Тук не включваме X6 (който по същество е купе версия на модела и скоро очакваме и неговото обновление), както и всички останали X-модели.

Всъщност, от въвеждането на X5 през 1999 г., BMW са продали над 2,2 милиона броя. И с въвеждането на следващото поколение тази цифра ще расте.

Очаква се новият модел да се предлага от следващия месец.