Новото BMW 8 Series Gran Coupe бе забелязано почти без прикритие

8-Series Gran Coupe

Сегашното поколение BMW 8 Series ще има повече членове от всякога.

Освен вече представените купе (G14) и кабрио (G15) модели, ще видим и Gran Coupe (G16). На всичкото отгоре, всички ще получат M8 топ версия. Вече видяхме шпионски снимки на купето с четири врати, но тези ни дават още по-голям поглед.

При предишните фотосесии колата беше почти напълно скрита зад камуфлаж, но сега е без никакви шарки от А-колоните до предницата.

Не очаквахме, че 8 Series Gran Coupe ще се различава от двувратите си братя в дизайнерски аспект. Снимките обаче показват, че това не е точно така. Фаровете и бъбреците са идентични, но бронята има различен дизайн с много по-дълга решетка.

Останалата част от колата остава скрита, но контурите на каросерията са видими. Мускулестите задни колони и изваяният капак на багажника са най-очевидните щрихи по купето. Що се отнася до интериора, очаквайте той да предложи повече пространство за пътниците благодарение на по-голямата дължина от купето с две врати.

Изправяйки се срещу Porsche Panamera и Mercedes-AMG GT 4-Door, наред с други модели, BMW 8-Series Gran Coupe ще споделя същите задвижвания с останалата част от семейството си. Очакваме да видим M850i ​​xDrive и 840d xDrive с 4.4-литров twin-turbo V8 с мощност от 523 к.с. и 3.0-литров турбо дизелов двигател 6-цилиндров агрегат с 315 к.с.

По-късно топ версията M8 ще се появи с 4.4-литров V8 двигател с повече от 592 к.с., свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и система M xDrive AWD с 2WD режим. BMW 8-Series Gran Coupe ще дебютира през следващата година като модел за 2020 година.