BMW M850i xDrive Gran Coupe загрява на Nurburgring

Gran Coupe

Семейството от 8-Series на BMW в момента включва само купето, което се предлага с два различни двигателя – бензинов и дизелов.

Кабриолетът се очаква да бъде разкрит следващия месец, на автомобилното изложение в Лос Анджелис, а съставът ще бъде допълнен и от Gran Coupe модел.

Той ще посрещне Porsche Panamera и Mercedes-Benz CLS, и по същество е версия с четири врати на 8-Series Coupe. Малко по-дългото междуосие ще го превърне в по-удобен за пасажерите отзад, а допълнителните врати ще улеснят влизането и излизането.

Прототипите на BMW 8-Series Gran Coupe продължават да тренират на Nurburgring. Камуфлажът все още е налице, но можем да видим добре как машината се справя със завоите на Nordscheife.

M850i ​​xDrive, който виждате тук, ще бъде топ версията, докато се появи M8 GC. Той е 4.4-литров V8 с две турбини, подобно на M850i ​​Coupe, и ще предложи 530 к.с. и 750 Nm. За Европа и вероятно други избрани пазари ще има и дизелова версия, въпреки че тя ще бъде с 210 к.с. и 70 Nm по-слаба от бензиновия вариант.

Очаква се M8 Gran Coupe да съвпада по мощност с последното M5, а именно да разполага с twin-turbo V8 с 600 к.с.  и въртящ момент от 750 Nm.