Новото Audi S6 ще разчита на доста мощен V6 с две турбини

S6

Audi наскоро сподели тайни относно новото A6 Avant, така че компанията вече насочва вниманието си към S6 Avant.

Наскоро заснето край Nürburgring, мощното комби е силно маскирано, но няма да скрие факта, че това не е обикновен Avant. Макар че голяма част от дизайна изглежда се пренася, S6 Avant разполага с по-спортно окачване и намалена височина. Промените в хардуера не спират дотук, тъй като прототипът е оборудван с усъвършенствана спирачна система с по-големи предни и задни дискове.

Задната част на колата е значително по-спортна, тъй като има модифицирана броня и четири накрайника на изпускателната система. Можем да очакваме и няколко други промени в дизайна, включително фабрични алуминиеви капачки на огледалата и много S6 означения.

Интериорът трябва да отразява стандартния модел и това е добре, тъй като кабината е луксозна и високотехнологична. Говорейки за нея, можем да очакваме 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, 10,1-инчова инфоразвлекателна система и 8,6-инчов долен дисплей за контрол на климатроника. Моделът би трябвало да се предлага и с още опции, включително 19-говорителна аудио система Bang & Olufsen и предни седалки с функции за отопление, вентилация и масаж.

Има много спекулации за това какво ще задвижва S6, а последните слухове показват, че колата ще бъде оборудвана с 2,9-литров V6 двигател с две турбини, който е споделен с RS4 и RS5. Двигателят произвежда 450 к.с. в тези модели, но според докладите, S6 може да бъде още по-мощен. Независимо от крайните числа, можем да очакваме, че комбито ще ускори от 0-100 км/ч за около четири секунди или по-малко.