Новото Audi S6 все пак може да дойде с V8 с 500 к.с.

S6

Предишни доклади твърдяха, че новото поколение на Audi S6 ще следва тенденцията за намаляване на обема на двигателя, като приеме 2,9-литровия V6 с две турбини, който задвижва RS4 и RS5.

Въпреки това, Autocar твърди, че това не е така, тъй като новият член на новото A6 семейство ще използва турбокомпресорен 4.0-литров V8 вместо това.

Двигателят няма нищо общо с този, който се намира в настоящото S6, тъй като ще идва директно от Porsche Panamera Turbo, където доставя 550 к.с. и 770 Nm. Очаква се обаче мощността да е понижена в Audi и да е около 500 к.с. Агрегатът ще бъде използван и от Audi S8 и Bentley Continental GT.

Спринтът от 0 до 100 км/ч. трябва да отнеме малко повече от 4 секунди. Това ще направи новото S6 няколко десети от секунда по-бързо от предишния модел и приблизително 1 секунда по-бързо от сегашния A6 55 TFSI. Новото Audi S6 ще се предлага със стандартното задвижване на четирите колела – Quattro.

Новото шаси ще му помогне да се отърве от известни килограми, което от своя страна ще го направи по-гъвкаво и ще спомогне за подобряване на разхода на гориво.

Допълнителни разлики ще се откриват в бодикита и по-големите колела. Те едва ли ще включват разширени арки и гигантски дифузьор отзад, тъй като те са запазена марка за по-мощния RS6, който ще последва.

В кабината очаквайте спортни седалки, специфичен за модела волан, нови менюта и дисплеи, както и цифровия клъстер на Audi Virtual Cockpit.

Audi S6 2020 трябва да пристигне някъде следващата година след публичния си дебют, който вероятно ще бъде направен по време на (все още неизвестно кое) голямо автомобилно шоу.