На тазгодишното изложение във Франкфурт, компанията от Инглощат най-накрая показа на бял свят новото Audi RS4 B9. Новият свръх спортист на компанията е коренно променен, спрямо предшественика си. Немците са заменили превърналия се в класически атмосферен V-8-ак, а на негово място се появява 2.9-литров би-турбо V-6. Впрочем феновете на марката, вероятно бързо ще направят асоциация с първият RS4 в историята, който разполагаше отново с V-6 би-турбо мотор.

Новото Audi RS4 ще разполага с 444 к.с., а ускорението до 100км. ще се случва за едва 4.1 секунди. Трансмисията ще бъде автоматична 8-степенна и стандартно за всеки RS, колата ще бъде оборудвана и със двойно задвижване – QUATTRO

Визията на бързото комби е далеч по агресивна от на обикновеното А4, RS-a е по-широк, решетките са различни, въздуховодите по -големи, задният дифузьор и накрайниците на генерацията доста по-разчупени и крещящи. Разбира се Инглощат-ци са си поиграли и с интериора. Седалките са доста по-дълбоки, воланът е трилъчев и носи логото RS, а голяма част от детайлите са карбонови. В случай, че сте решили да впечатлите някое гадже със своя RS, но тя види просто едно ново комби, то в Audi са се погрижили спортистът да не остане незабелязан, отваряйки вратата, прожектор скрит в нея прожектира “Audi Sport“ в краката ви.

Новият Audi RS4 успешно съчетава лукс, спорт и удобство в едно. Разбира се всичко това ще струва не малко на мераклиите. За сега то няма да се предлага на американския пазар, а на европейският цената му ще започва от 79 800 евро.