Пилотът на Мерцедес – Люис Хамилтън доминираше изцяло по време на днешната квалификация на писта “Сузука“. По този начин той съвсем заслужено спечели и първия в кариерата си полпозишън на тази писта. Англичанинът записа време от 1м.27.319с., а на второ място се нареди съотборникът му Валери Ботас, който бе по-бавен с 0.332с. Финландецът обаче ще трябва да изтърпи наказание от 5 позиции, заради смяна на скоростна кутия и така втори ще се подреди Себастиан Фетел, чието време бе трето на “Сузука“ – 1м.27.791с.

Четвърто и пето място си извоюваха пилотите на Red Bull. Даниел Рикардо бе по-бърз от съотборника си Макс Верстапен, който впечатли с представянето си в Малайзия. Кими Райконен, който също изтърпява наказание, заради смяна на скоростна кутия, не успя днес да впечатли, като завърши едва на шесто място с време от 1м.28.498с. Така утре Кими ще трябва да се бори за място в челото от 11 позиции.

Себастиан Окон демонстрира възходяща форма от началото на годината и днес се пребори за седмата позиция. Зад него се нареди съотборникът му във Форс Индия, далеч по-опитния Серхио Перес. Девето поред време записа Фелипе Маса, а последен в престижната десетка застава Фернандо Алонсо.