Новото Audi A1 е стъпка напред

A1

По-рано тази година Audi представи второ поколение А1 и сега най-накрая те позволиха на журналистите да видят какво представлява самата машина.

Благодарение на сериозно преработените предница и задница, никой няма да го обърка с предшественика му, а същото може да се каже и за кабината.

Стандартното оборудване включва цифров инструментален клъстер и 8,8-инчова инфоразвлекателна система, като опция е 10,1-инчов екран. Може и да има някои по-интуитивни и по-малко разсейващи системи, но тези също вършат работа. Също така, практичността е огромно подобрение спрямо старото Audi A1, тъй като има повече място за краката и главата на пътниците отзад, както и по-голям багажник.

Независимо от впечатляващите характеристики, новото А1 разочарова с някои неща, като например качеството на изработка на някои от материалите, вибрациите, идващи от педалите и скоростния лост, и шума от пътя, който някои биха могли да очакват от Volkswagen Polo, но не от премиум марка като Audi.

Окачването е малко твърдо, но все пак достатъчно приятно, за да направи колата цивилизована. Управлението е бързо и отзивчиво и има много сцепление, насърчаващо спортното шофиране.

Така казано, качеството на интериора може да се подобри малко, но като цяло 2019 Audi A1 е добра кола за шофиране. Въпросът е дали е достатъчно добра, за да оглави класа си?