Новият Volkswagen Golf Mk8 заснет без никаква маскировка

Golf Mk8

VW не показа бъдещия Golf от 8-мо поколение на автомобилното изложение в Женева, но все пак моделът е почти готов и съвсем наскоро бе заснет без никакъв камуфлаж.

Моделът е почти „гол“, тъй като само предните и задните фарове имат лек намек за маскировка. Въпреки това, производствената кола ще използва подобни фарове и стопове, така че не се очакват никакви изненади в модела по-късно тази година.

Най-новият дизайн на VW изглежда доста добре подхожда на MK8 Golf, което му придава все по-елегантен и по-модерен външен вид, като в същото време отдава почит на MK7, който беше доста по-агресивен спрямо по-облия MK6.

Все пак, всеки един панел по модела е изцяло обновен, а дизайнът на предницата му придава агресивна визия, подобно на Arteon.

Golf Mk8

Автомобилът също така изглежда по-широк от преди и ако погледнете отблизо, ще забележите, че огледалата седят на самата врата, а не на прозореца – интересен избор. Що се отнася до новата задница, тя позволява на MK8 Golf да се отличава от по-малкия Polo.

Все още предстои да видим интериора на новия Golf. Със сигурност германците ще вкарат всички налични технологии и удобства, за да могат да се борят в конкурентния C-сегмент. Това означава по-висококачествени материали, отколкото в MK7, цифров клъстер Virtual Cockpit и по-голяма и по-добра инфоразвлекателна система.

MK8 Golf ще се основава на модернизирана версия на платформата на сегашната кола, наречена MQB Evo. В резултат на това той ще тежи с 45 кг по-малко и ще има малко по-голямо междуосие, което от своя страна означава повече място за пътниците и може би дори по-голям багажник.

Очаква се производството да започне през юни, започвайки с модели с 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови турбо версии, придружени по-късно от меки хибридни модели, както и най-популярните и мощни GTI и R модели.

Вероятно ще се запознаем с автомобила през септември на автомобилното изложение във Франкфурт.