VW Polo GTI: палав градски мъник

Polo GTI

Новото Polo GTI е по-мощно от всякога, но също така и по-голямо и по-прецизно. Това не е задължително да го превърне в поредния хот хеч.

Исторически погледнато, Polo GTI никога не е било сред най-върховите малки хот хечове, както и това тук. Това, което му липсва в вълнението, което то компенсира с ежедневна практичност и множество технологии.

Можете да получите модела с цифров инструментален клъстер, Active Cruise Control с функция Stop & Go, паркинг асистент – списъкът продължава, правейки Polo GTI много впечатляващ малък автомобил, ако става въпрос за технологичните функции.

Под капака се намира широко използваният 2.0-литров TSI двигател на VW, който в този случай произвежда 197 к.с. и въртящ момент от 320 Nm. С помощта на DSG кутия с двоен съединител, Polo GTI може да достигне 100 км/ч само за 6,7 секунди, а максималната скорост е 247 км/ч.

По-широката стъпка дава на Polo GTI повече стабилност по време на бързо шофиране, а адаптивните амортисьори допринасят за характера на малкия хечбек. Ако го карате бързо, ще останете впечатлени от скоростта и увереността на горещото Polo, което остава спокойно и стегнато дори под натиск.

Това спокойствие и съвършенство остава налице, дори когато просто пътувате по ежедневния си маршрут си, правейки Polo GTI съвсем достоен за съвременните стандарти. То е идеално за някой, който не може да си позволи по-големия Golf GTI. То може да не е толкова игриво, колкото Ford Fiesta ST, но новото малкото Polo има с какво да ви изненада.