Трета генерация на Porsche Cayenne S не изглежда много по-различна от втора, която пък от своя страна, също не бе супер иновативна спрямо първа. Е въпреки визуалните прилики, всъщност новият Cayenne S е съвсем различен.

От както Porsche пуснаха в продажба първия си SUV през 2002 година, компанията е продала 770 000 бройки. Така че тази трета генерация на Cayenne S звучи доста логично. Впрочем сега е моментът да благодарим на шефовете на марката, които въпреки усилията да разширят пазара си, по никакъв начин не попречиха на развитието на легендарното – Porsche 911.

Поглеждайки под черупката на новия Porsche Cayenne S разбираме колко всъщност е променен той. SUV-ът е базиран на MLB платформата, която споделя със свръх- луксозния Bentley Bentayga и Audi Q7. Освен множеството нови електрически системи, джипът е с променен интериор и нов агрегат. Така че немците наистина са се постарали.

Интериорът на Porsche Cayenne S е просто впечатляващ. Освен супер луксозен и скъп, той изглежда и изключително спортен и агресивен. Страхотният стил, качествените материали и безпроблемно интегрираните технологии могат да накарат дори най-големите противници на SUV-овете да се почувстват наистина комфортно. Като се замислим едва ли има друг автомобил на тази цена, който предлага чак такъв лукс. А освен това джипът без проблем ще събере багажа на цялото ви семейство с огромния си багажник с допълнителна вместимост от още 130 литра, спрямо предшественика си.

Сигурно вече се питате, какво ще задвижва най-тежкият спортист на Porsche.

Porsche Cayenne S ще ползва подобен агрегат на този в Audi RS 5 и RS4, а именно 2.9-литров би-турбо генериращ 434к.с. V-6-кът ще се задвижва от 8-степенна автоматична скоростна кутия, абе работата е наистина сериозна! Според немците, максималната скорост, до която може да достигне SUV-ът е близо 265 км/ч. Почти сме сигурни обаче, че бързо някоя батка хванала Cayenne-а ще покажа на немците, че хич не са прави и колата му може повече.

Срещу доплащане Cayenne S може да бъде оборудван и с керамична спирачна система, адаптивно окачване, както и 21-цолови джанти. Сами разбирате, че за да изпитате истинското удоволствие от шофирането на Porsche-то, трябва да сте добре подплатен, тъй като базовата версия не предлага всички удобства.

Porsche Cayenne S е по-лек от своите побратими – Audi SQ7, както и Bentley Bentayga. Именно това е и причината той да е по-рязък и динамичен. От компанията, дори твърдят, че това е джипът с най-добро поведение на пътя, оприличаващи го с това на 911-ката. Смело! Джипът обаче има един бонус, а именно завиващи задни колела. Така че, ако имате достатъчно финанси и си търсите лукс, комфорт, удобство и скорост в едно, то обезателно разгледайте новото Porsche Cayenne S.