Новият Opel Astra се очаква през 2021 г. с PHEV задвижване

Astra

Марките Opel и Vauxhall ще бъдат интегрирани в PSA семейството повече с наследника на Astra, който ще се появи на пазара през 2021 година.

Astra L ще се премести на платформата EMP2, която е в основата на различни модели на PSA, включително новия SUV Grandland X, съобщава Caradisiac.

Това ще му позволи да приеме повече задвижващи механизми от френския гигант. В допълнение към бензиновите агрегати с мощност от 110 к.с. до 220 к.с., седмото поколение Astra ще остане вярно и на дизела, които се смята, че той ще предлага от 100 к.с. до 180 к.с.

Освен това, EMP2 архитектурата ще позволи на компактния автомобил да приеме електрическо задвижване. Хибридната електрическа система е включена в плановете и вероятно ще се състои от бензинов агрегат с електрически мотор, които в комбинация трябва да генерират повече от 200 к.с.

Дизайнът ще бъде по-динамичен от натоящия модел, като ще се вземат някои стилистични знаци от Grandland X, а неговите размери размери ще се запазят като дължината от 4,35 метра.

Преди да пусне изцяло новото поколение обаче, Opel / Vauxhall ще пусне фейслифт версия на сегашната Astra, който вече е на три години. Прототипите вече са забелязани, а предната част е покрита с камуфлаж, което предполага нова броня, фарове и преработена решетка.

Фейслифт Astra-та вероятно ще дебютира преди края на годината на самостоятелно събитие, тъй като марката, собственост на PSA, ще пропусне предстоящото автомобилно изложение в Париж.