Opel Astra Facelift забелязан с нова броня

Astra

Opel Astra беше представен преди три години на автомобилното изложение във Франкфурт и изглежда, че компанията подготвя незначителен лифт за популярния модел.

Наскоро подложен на тестове, актуализираният модел Astra носи камуфлажна предна част, което предполага, че моделът може да бъде оборудван с нова предна броня и модифицирана решетка. Изглежда, че няма други промени, но това е ранен прототип и може да има допълнителни промени на стила.

Нищо не е официално, но Astra може да получи актуализирана система за инфоразвлечения и нови функции за помощ на водача. Интериорът може да има и обичайните актуализации на тапицерията.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но Opel и Vauxhall официално станаха част от Groupe PSA миналото лято. Новите собственици са склонни да инсталират двигатели, създадени от PSA, в модели на Opel и Vauxhall, но все още не е ясно дали компанията ще ги добави, когато Astra дойде преоблечена и преобразена.

Ако Opel реши да се придържа към сегашната си серия двигатели, можем да очакваме асортимент от бензинови и дизелови опции. Изборът на бензинови двигатели включва 1.4-литров 4-цилиндров двигател със 100 к.с. и въртящ момент от 130 Nm, както и турбо 1.0-литров 3-цилиндров двигател с мощност от 105 к.с. и 170 Nm въртящ момент. Има и два турбокомпресорни 1.4 литрови 4-цилиндрови двигателя с мощност от 125 к.с. и 150 к.с. Купувачите, които търсят нещо по-мощно, могат да изберат турбокомпресорния 1.6-литров 4-цилиндров двигател с 200 к.с. и въртящ момент от 300 Nm.

От дизелова гледна точка имаме три 1.6-литрови двигатели с мощност от 95 к.с. до 136 к.с. Opel също предлага 1.6-литров битурбо дизелов двигател с мощност от 160 к.с. и въртящ момент от 350 Nm.