Новият Nissan GT-R се очаква през следващото десетилетие

GT-R

След като се появи през 2007 г., GT-R е един от най-старите автомобили, които все още се продават. Въпреки това той получи многобройни подобрения, за да остане конкурентен.

През годините имаше много слухове за новото поколение, но досега японската компания не даваше информация, коментирайки само, че скоро няма да видим нов модел.

Независимо от това, дори и в ранен етап, се появява съвсем нов Nissan GT-R. И според IndianAutosBlog, който говори със старши вицепрезидента на марката Алфонсо Албайса, той ще бъде представен скоро.

Албайса не споменава конкретни характеристики на наследника на R35, а само отговаря положително, че ще видим концепт на предстоящия GT-R.

Преди това Албайса бе казал, че новият GT-R ще бъде най-добрият в класа си и „най-бързият супер спортен автомобил в света“ и че неговият дизайн няма да черпи вдъхновение от наскоро появилия се GTR-50.

Очаквано в началото на следващото десетилетие, моделът ще бъде изграден на нова платформа, която вероятно ще поддържа електрическо задвижване. Въпреки че това все още не е официално съобщено от Nissan, следващият GT-R най-вероятно ще бъде хибрид, с нов 3.0-литров V6 двигател с две турбини, свързан с електрически мотор или система KERS.

Общата мощност на колата трябва да е над 600 конски сили, като се има предвид, че настоящият модел разполага с 562 к.с. Nismo версията ще бъде още по-мощна.