Новият Mercedes CLA 35 е поредната играчка на AMG

CLA 35

Едва две седмици след като Mercedes-AMG представи новия спортен седан A35, германците представиха още един малък член на спортното си семейство под формата на CLA 35.

Механично идентичен с A-Class седан, CLA 35 има 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 302 к.с. и 295 Nm въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, която задвижва всички четири колела чрез системата за задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC. Това позволява на модела да ускори до 100 км/ч. за 4,9 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Екстериорът също подчертава спортния дух на CLA 35. Предната част на AMG-то изобилства от хромирани акценти. Купувачите ще намерят и нов дифузор, спортна изпускателна система и малък заден спойлер. Завършването на дизайна са аеродинамично оптимизираните 18- или 19-инчови алуминиеви джанти.

CLA 35

Интериорът до голяма степен се пренася от стандартния модел, но се забелязват малко спортни елементи. Черната MB-Tex тапицерия и микрофибърни седалки с червен контрастен шев и червените колани са приятен щрих. Червеното преобладава и на други места в интериора.

CLA 35 ще е второто най-високо стъпало в гамата, така че не се учудвайте на цифровия инструментален клъстер и 10,25-инчовата инфоразвлекателна система с AMG дисплеи. Другите акценти включват черен пиано лак и плосък волан, както и метални пера за скоростите.

Инженерите на AMG са оборудвали CLA с алуминиев панел, който се намира под двигателя. Той спомага за увеличаване на здравината и се поддържа от две диагонални щанги, които спомагат за увеличаване на твърдостта.

CLA 35

Това не са единствените модификации, тъй като CLA 35 има AMG Ride окачване с алуминиеви компоненти и уникална геометрия. Mercedes казва, че това дава на колата стабилност и динамика в завой.

Клиентите също така ще могат да поръчат допълнителна адаптивна система. Тя има три различни режима и обещава да оптимизира комфорта и прецизността.

Други уникални характеристики включват специална система за управление и подобрена спирачна система. Тя разполага с 4-бутални апарати и 350 мм дискове отпред и еднобутални апарати и 330 мм дискове отзад.

Mercedes-AMG CLA 35 ще бъде представен на автомобилното изложение в Ню Йорк по-късно този месец, а продажбите в САЩ ще започнат в края на тази година. Европейските клиенти няма да се налага да чакат толкова дълго, защото заявките започват на 29 април, а доставките ще се изпълняват през август.