mustang 2018

Без съмнение фейслифтовата предница на Ford Mustang 2018 изненада мнозина, тъй като промените по нея са драстични за разлика от тези в задницата. Още повече като се замислим, че това е само фейслифт, а не ново поколние на американския мускул.

Дизайн-мениджърът на Ford Мелвин Бетанкурт сподели пред Аутоблог защо освеженият Mustang 2018 изглежда толкова различно зъл:

„Когато проектирахме новия Mustang 2018, екипът целеше моделът да изглежда по-агресивен и мястото от където черпехме вдъхновение се оказа един от най-известните злодеи на сценария за всички времена – Дарт Вейдър.“

mustang дарт вейдър
Бетанкурт обяснява, че наклоните около фаровете за мъгла, например, са взаимствани от контурите на известния черен шлем. Необходимо е да обърнете един бърз поглед към „лицето“ на новия Ford Mustang 2018 и ще забележите още прилики с това на Вейдър – като радиаторната решетка, чиято форма е взета от маската на лорда.

Когато обновеният Ford Mustang навлезе в шоурумовете по-късно тази година, той ще се предлага както досега с 2.3 -литров 4-цилиндров EcoBoost двигател, а също и с 5-литровия V8.

Вижте още: Дуейн Джонсън (Скалата) и Ford подаряват Mustang на жена ветеран от войната (Видео)