Новата Toyota Corolla вече е превърната в дрифт чудовище с 1000 к.с.

Corolla

Toyota току-що разкри новата Corolla Hatchback (известна още като Auris на някои пазари) и тя вече получи първа сериозна доработка.

Въпреки че дрифт машината изглежда като продуктовата версия, в действителност тя е силно модифицирана – и това може да се каже с просто око.

За начало, Toyota изхвърли предното задвижване за задно, което е идеално за плъзгане и, разбира се, отговаря на изискванията на Formula Drift.

Toyota Racing Development също построи за модела нов широк бодикит, проектиран от Джон Сибал. Corolla-та е поставена върху 18-цолови джанти с гуми Nexen, а оскъдният интериор включва легени Sparco, състезателни колани, ролкейдж … и нищо друго.

Стандартният двигател е заменен с 2.7-литров 4-цилиндров от RAV4. Но дори трансплантираният агрегат е значително преработен. С турбокомпресор от Borg Warner, нитро система, по-висока компресия и напълно преработени компоненти, сега той изстрелва 1000 к.с. и въртящ момент от 1,152 Nm. Горивото е Е85 и всичката мощ достига до задните колела чрез 4-степенна скоростна кутия, четири-дисков съединител и карбонов кардан.

Резултатът е много различна машина от това, което ще видите в изложбените зали и вече е в чудесна форма, тъй като Фредерик Аасбо я изкара в топ Pro класа при дебюта си във Formula Drift сезона в Лонг Бийч.