Едва ли скоро ще спрат сравненията между електрическите и конвенционалните автомобили. Резултатът в повечето тестове е ясен, като победител почти винаги е е електроенергията. Tesla Model 3 е най-новият лек автомобил на компанията и в топ версия произвежда 473 к.с. и 614 Nm въртящ момент. Но как ли се представя втория по мощност Model 3 срещу един от топ хот хечовете?

Модел 3, който Throttle House изправи срещу Audi RS3 Sedan, има 367 к.с. и 510 Nm въртящ момент. Разбира се, той все още се доставя мощността си незабавно и постоянно, което автоматично го прави труден за побеждаване в права линия.

Ако смятате, че Audi RS3 няма шанс, ще сгрешите. Всъщност, то е достатъчно бързо, за да оказва съпротива на почти всеки настоящ модел на Tesla, поне за кратко.

Въпреки че се захранва от конвенционален двигател с вътрешно горене и без никаква електрификация, неговият 2.5-литров 5-цилиндров агрегат доставя 395 к.с. и 480 Nm въртящ момент.

Цифрите говорят сами за себе си: Model 3 AWD достига 100 км/ч. за 4,6 секунди, Audi RS3 Sedan за 4,1 секунди. Освен това, първият достига максимално 233 км/ч., докато Audi е ограничено по електронен път до скорост от 250 км/ч.

Като цяло нещата изглеждат съвсем равнопоставени. Как обаче се трансформира това на пистата? Може ли незабавната мощ на Tesla да преодолее слабото предимство на Audi, или двигателят с вътрешно горене все още е на ниво? Вижте във видеото, за да си отговорите на въпроса.