Когато  AMG не беше напълно интегрирана с моделите на Mercedes-Benz, те използваха SLS, за да се конкурират с останалите суперавтомобили.

Въпреки че беше хит, SLS в крайна сметка беше пенсиониран, а по-малкият и по-слаб AMG GT стана най-спортният модел на Merc.

От пускането си в края на 2014 г. GT семейството се е увеличило и включва „R„, модификация, която играе ролята на топ версия, докато не се появи нещо още по-впечатляващо.

С 585 к.с. и 700 Nm въртящ момент, Mercedes-AMG GT R се нуждае само от 3,6 секунди за спринт до 0-100 км/ч. и максималната скорост е 316 км/ч. Това технически го поставя в същата категория като Lamborghini Huracan, въпреки че италианската машина е малко по-мощна и по-бърза.

За разлика от съвременния 4.0-литров V8 с две турбини в GT R, Lambo използва 5.2-литров атмосферен V10, който изстисква 610 к.с. и 560 Nm въртящ момент и предава мощността към всички колела. По този начин ускорението до 100 км/ч. отнема само  3.2 секунди, а Huracan LP610-4 може да достигне максимална скорост от 325 км/ч.

Така че, след като сравнихме двете коли, е време да видим коя е по-бърза. GT R и Huracan се състезават както от място, така и от летящ старт. Не бързайте да залагате, резултатите са изненадващи.