Mercedes SLS AMG излезе от производството преди четири години и Щутгарт го замени с по-малкия GT модел. Въпреки това, той остава невероятно способен и популярен суперавтомобил.

Ето защо не е изненада да видим, че повечето модели или тероризират минувачите със звука от ауспуха си, или участват на драг състезания.

Този конкретен SLS AMG попада в последната категория и включва тунинг на ECU, турбокомпресорите, предавателна кутия и още куп други неща, извършени от GAD Motors. Резултатът е 990 конски сили, които позволяват терминална скорост при 1/2 миля от 300,73 км/ч.

Споменатата кола е заснета наскоро по време на състезанието Race1000 в Германия. Merc-ът в крайна сметка среща много мощен Jeep Grand Cherokee.

Обаче нещата не потръгнага както собственикът на SLS очакваше, тъй като веднага след началото на състезанието, се случи нещо ужасно. SLS AMG внезапно излетя от пистата и се озова спрял насред тревата.

Трудно е да се каже какво точно води до този резултат, но вероятно е било техническа грешка. За щастие никой не е пострадал, дори и скъпото возило, но то все пак ще трябва да се инспектира за причината на този инцидент.