Ако искате символика,може да се каже, че бозайник като ягуар няма да има шанс срещу свръхестествено, същество като демон.

Странно, но същото може да се каже и по отношение на тези две коли. За начало, Jaguar F-Type SVR е далеч от мощността и въртящия момент на Dodge Demon, като Dodge-а е в съвсем различна лига, поне що се отнася до драг.

Поглеждайки числата, наистина няма смисъл от това състезание. 6.2-литровият компресорен V8 на DEMON произвежда 840 коня със състезателно гориво и въртящ момент от 1042 Nm. Той може да достигне 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и да изминае четвърт миля за 9,65 секунди при 225 км/ч.

Въпросът е, дали всеки път той ще тръгва перфектно или ще дойде кола, която може да се възползва от слаб старт. Разбира се, такава кола би трябвало да бъде бърза, за да не позволи на Demon да я настигне веднага и да я изпревари на финалната линия.

F-Type SVR е точно този тип зашеметяващо-бърз суперавтомобил, който разполага с 5.0-литров компресорен V8 с 575 к.с. и въртящ момент от 710 Nm. Необходими са само 3.7 секунди да достигне 100 км/ч. и ще достигне максимална скорост от 322 км/ч.

Колко зле ще потегли пилота в Dodge Demon, за да даде шанс на Jaguar-а? Не много лошо, всъщност, но сме виждали и по-добри стартове.