От известно време Bugatti разкри Chiron, но колата от Молсхайм не е имала много драг изяви.

Видеото, което следва, показва Chiron в няколко състезания срещу силно модифицрано Audi S4 B5, което доставя умопомрачителните 1300 к.с.

Огромната мощ ще бъде достатъчна, за да може да отнесес почти всеки нов суперавтомобил, но при хиперколите нещата се променят. По-важното е, че Bugatti Chiron е много по-мощен, имайки 1 500 к.с. и 1,600 Нм въртящ момент.

Макар че максималната скорост остава в тайна за момента, тъй като производителят не е заинтересован да обяви официалните данни, знаем, че от 0 до 100 км/ч. отнема по-малко от 2,5 секунди.

Сравняването на спецификациите на двата автомобила разкрива, че Chiron вероятно ще премине първи финалната линия. Все пак, както всички знаем, нещата са различни в реалния свят, като пилотът също играе важна роля.

И така, дали хиперколата успя да победи масивно настроения стар автомобил в драг състезание, или ще видим неочакван резултат?

Остава да ви напомним, че развитието на звяра от Молсхайм далеч не е свършило. Всъщност бе съобщено, че Bugatti обмисля пускането на различни версии след разкриването на Divo това лято. Предстои олекотена версия SS и Roadster, които, ако са одобрени за производство, ще използват W16 двигателя на Chiron, макар и с още по-висока мощност.