Стойността на E30 3-Series се увеличава през последните години, като стойностните примери за редките 320i и M3 често се разменят за 5- или 6-цифрени суми.

Плащането на няколко хиляди долара може да ви намери E30 без ръжда, което може да се превърне в перфектен уикенд проект.

В другия край на спектъра обаче са онези, които са готови да платят големи пари, за да превърнат старите си BMW-та в мощни машини. Някои от тях често постигат резултатите на суперавтомобили, като заменят оригиналните двигатели с по-нови, което е доста скъпоструващо удоволствие.

Какво може да прави BMW 3-Series E30, което има (много) повече мощност от модерно M3? Ще го закарате на драг пистата, разбира се, ще потърсите най-мощната машина там и ще предизвикате собственика ѝ на 1/2-миля (0- 800 м).

Е30 от този видеоклип е започнал живота си като 325i. Въпреки че няма подробности за това, какъв двигател е поставен под капака му, в момента има 725 к.с., според описанието на клипа, което всъщност е повече от неговия претендент, Lamborghini Aventador с 690 к.с.

Дори и с цялата тази мощност старата 3-Series не би могла да представлява заплаха за най-съвременно Lamborghini със задвижване на четирите колела? Все пак всичко може да се случи, така че вижте клипа , за да разберете кой спечели това състезание.