Обикновено сме свикнали да виждаме, че всяко едно поколение на Porsche 911 GT3 просто изтрива пода с всеки съперник, който изскочи, но това сравнение би могло да го свали на земята.

Той е изправен срещу най-новия член на семейството на Audi R8, RWS (Rear Wheel Series). Това е R8 в основата си, чието предно задвижване е изчезнало и, според Audi, това е най-чистокръвната версия, насочена към ентусиастите.

Макар че това не е най-хардкор версията на R8, много се надяват, че ще получи специално адаптирани настройки на шасито и окачването за по-прецизно поведение, както и 50 кг по-малко.

Мощността идва от атмосферния 5.2-литров V10, който разполага с 532 к.с. и въртящ момент от 540 Nm. Спринтът от 0-100 км/ч. отнема 3,7 секунди (при Spyder: 3,8 секунди), докато максималната скорост е 318 км/ч. за Coupe и 316 км/ч за Spyder.

Най-новото Porsche 911 GT3 от друга страна е основно състезателна кола с регистрационни номера, с шаси, развито от моторните спортове, атмосферен 4.0-литров 6-цилиндров агрегат, който достига до 9,000 об./мин. Гумите Michelin Pilot Sport Cup 2 идват направо от завода.

Единственият проблем е, че пистата е мокра и това означава, че и двете спортни коли трябва да докажат своята скорост далеч от идеалните условия. Във всеки случай това е изравняване на силите, а Auto Express показва нагледно резултата.