От момента, в който BMW M2 беше представено, то се превърна в любима кола за феновете на марката. Компактният спортист обаче тръгна по петите на големите си братя.

M4 е по-голям и малко по-практичен, но това не означава, че BMW M2 не е забавен. BMW предлага и двата модела под формата на Competition модели. CarWow реши да види каква е разликата между тях и ги изправи в редица дуели.

Двата спортни автомобили на BMW започнаха с класическо драг състезание, което, за съжаление, беше проведено под проливен дъжд. Хлъзгавите условия накараха двете машини да се борят за сцепление. Вероятно заради по-голямата си мощ, M4 завъртя гумите си повече и видимо изостана от по-малкия си съперник. Въпреки това, по-голямото купе лесно догони M2. Следващо състезание от летящ старт също беше спечелено от M4, но с много малка разлика.

Във втория тест двете М-коли завъртяха най-бърза обиколка с пилот зад волана. M4 Competition беше отново първи с време от 1: 41.32. BMW М2 Competition от своя страна постигна 1: 43.24.

И накрая, последният тест изпита „дрифт“ възможностите на автомобилите. И двата модела имат потенциала да се движат с вратите напред и са доста контролируеми, така че няма истински победител тук. Все пак повечето биха предпочели да скъсат гумите на М2, отколкото на по-луксозното M4.

Тук можете да видите M2 Competition в действие срещу бъдещото M340i.