BMW кръсти следващото M2 „Дрифт машина“

M2

Започна работа по следващото поколение BMW M2 и компанията ще ориентира модела към шофирането като сегашния модел.

По време на интервю с Motoring на автомобилното изложение в Париж, шефът на BMW за разработката на автомобили Клаус Фролих призна, че новата M2 е наречена „Drift Machine“ – Дрифт машина.

Според него, той решава да кръсти автомобила така, за да напомня на дизайнерите и инженерите целта на автомобила като ориентирана към шофирането във всяка стъпка от нейното развитие.

„Следващото поколение 2-Series ще бъде наречено Drift Machine, така че, когато погледна дизайна, да не мога да кажа“ Адриан [ван Хойдонк, шеф на дизайна на BMW], наистина ли прилича на дрифт машина? Тя трябва да има повече тръпка, да покаже нещо повече. Като карам колата да не питам: „Дрифт машина ли е?“

За известно време имаше опасения, че следващото поколение BMW 2-Series ще приеме една и съща UKL платформа като BMW 1-Series с предно и 4х4 задвижване. Фролих обаче успя да убеди BMW да се придържа към платформа със задвижване на задните колела на автомобила.

„Хората попитаха „дали [задното предаване] наистина има значение, защото сегментът е твърде малък.“ И мисля, че то е толкова важно за марката и за М отдела, тъй като М2 е базовият спортен модел.“

„Така че се борих усилено и спечелих. Ще имате наследник на 2-Series, който ще изпраща мощта, там където я искате“, каза той.

Фролих призна, че новото М2 не е единственият автомобил, на който е дал прякор. Той също така, сподели че новия X5 е „The Boss“, а предстоящия X6 е „The Beast“.