Освен ако не са силно модифицирани, като лудия Volkswagen Golf GTI на Boba Motoring, хот хечовете не представляват заплаха за модерните суперавтомобили.

Дали това остава вярно след като Lamborghini Aventador изглежда е бил победен от Audi RS3 Sportback? Състезанието се проведе преди няколко седмици и може да се види на 3:27 мин. в клипа, който показва и редица други драг състезания.

Обикновено не бихме ви казали какво се случва в клипа, но не толкова често виждаме компактен модел, който е по-бърз на четвърт миля, отколкото екзотичен суперавтомобил.

Шофьорът на RS3 Sportback имаше по-добър старт и първи преминава финалната линия. След това отпразнува изненадващата победа, като извади ръката си от прозореца.

Външно германският мега хечбек изглежда стоков, но вероятно той крие някои модификации по двигателя – иначе едва ли би спечелил срещу Aventador.

За съжаление, няма никаква информация относно модификациите на RS3 с 2.5-литров 5-цилиндров турбо двигател. Въпреки това, при 400 к.с. и въртящ момент от 480 Nm в последната си форма, агрегатът вече е много мощен, като изстрелва колата от 0 до 100 км/ч. за 4.1 секунди и до максимална скорост от 280 км/ч., когато електронният ограничител на скоростта е премахнат.

Макар и впечатляващо, това определено не съответства на 700 к.с. от 6.5-литровия V12 на Lambo, нито на 2.9 секунди от 0-100 км/ч. за ускорение. По този начин, логиката диктува, че Audi трябва да е добре настроен, за да претендира за победата. Във всеки случай клипът си заслужава, особено след като няма музика – само звукът на колите, които се състезават.