Помните ли Boba Motoring и техния луд Volkswagen Golf Mk2? Е, те пуснаха ново видео с него, което показва ускорение до 300 км/ч.

Този Golf се задвижва от 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, който е доста модифициран. Последният път, когато чухме за него, той произвеждаше умопомрачаващите 1,233 к.с. и въртящ момент от 1094 Nm.

Оборудван с модерна автоматична DSG скоростна кутия с двоен съединител и система за задвижване на всички колела, този Golf от второ поколение може да изяде Lamborghini Huracans и Ferrari 488 за закуска. А за обяд ще се справи с Bugatti Veyron и вероятно Chiron.

От последния клип разбрахме, че хипер-хечът може да изминава 1/4 миля за 8,69 секунди, при 273 км/ч., а само за 2,53 секунди достига 100 км/ч. Що се отнася до максималната скорост, тя е над 350 км/ч.

Междувременно бе свършена още работа по лудия Golf. Той ще се сдобие с нов турбокомпресор и различна настройка на скоростната кутия. Резултатът? Удивително 8-секундно ускорение от 0 до 300 км/ч. Това със сигурност вече е крайно откачено.