S-Class

Заводът на Mercedes-Benz в Зинделфинген Германия достигна 500-хилядния седан S-Class от настоящото поколение от 2013 г. насам.

Така всички произведени S-Class през годините достигат до около четири милиона от пускането на модела 220 през 1951 г. Това е доста забележително постижение, тъй като говорим за водещия модел на марката, който започва от $ 94 240 при базовия S 450, и достига до $173 000 като Mercedes-Maybach S 560.

Успехът му прави S-Class най-продаваният луксозен седан в световен мащаб. Интересно е, че пазар номер 1 за S-Class е Китай, който представлява повече от една трета от общото производство на поколението W222. Вторият по големина пазар остава САЩ, следван от Германия.

Сегашната S-Class се произвежда само в Зинделфинген от 2013 г. насам. Рекордният модел беше решен в бяло, застанал гордо до Михаел Бауер , Ръководител на производството в завода на Mercedes-Benz там.

„Нашата Mercedes-Benz S-класа задава глобални стандарти – и това се отразява и в нейното производство. Най-високото качество на S-класата, която се спуска от монтажната линия тук, в Синделфинген, вдъхновява нашите клиенти по целия свят “, каза Йорг Бързър, член на Управителния съвет на Mercedes-Benz AG, Управление на производствената и веригата на доставките.

Съоръжението на Mercedes-Benz в Зинделфинген е водещата фабрика за производство на моделите S-Class и E-Class. Повече от 25 000 души създават S-Class във версия седан, купе и кабриолет (включително моделите Mercedes-Maybach), E-Class седан и комби, CLS, Mercedes-AMG GT и GLA.

В бъдеще заводът ще бъде и мястото за производство на електрическите превозни средства от новата под-марка EQ.