VW Golf R може да бъде един от най-смирените хот хечове, но също така може да се превърне и в един от най-бързите.

Момчетата от Mighty Car Mods от Австралия наскоро си купиха бял Golf R и извършиха редица модификации, както механични, така и свързани със софтуера. В резултат на това, автомобилът доставя 375 к.с. към всички четири колела и е способен на светкавично ускорение.

За да видим на какво е способен хот хеча, той беше изправен срещу различни мощни автомобили от различни класове и с различна цена.

Сред първите, които срещнаха Golf R са Audi RS3, Kia Stinger и Nissan GT-R. Никой от тях не можа да се доближи до горещия VW. Все пак Audi R8 V10 Plus постигна време на 1/4 миля с три десети по-бързо от това на Golf-а, записвайки време от 11 секунди. Другите превозни средства, включени в надпреварата, са модифицирано Subaru Liberty, Mitsubishi Lancer Evo VIII и най-впечатляващото – лилаво Lamborghini Huracan Performante.

Не е изненадващо, че италианския бик даде най-добро време на 1/4 миля от 10,5 секунди.

Заслужава да се спомене колко впечатляващ може да бъде модифицираният Golf. Тестовете показват най-добро време до 100 км/ч. от само 2,97 секунди и две времена от 11,2 секунди. Разбира се, такова време често свързваме с далеч по-скъпи и мощни автомобили. Ето, че Golf R показва, че не бива да се шегуват с него!