Австралийците от Mighty Car Mods направиха от своя VW Golf R суперкола

Mighty Car Mods

VW Golf R със сигурност не е най-бързият хот хеч на пазара, но е изключително популярен и лесен за модифициране. Точно на това разчитаха момчетата от Mighty Car Mods. Те решиха да използват Golf R като база за проект за превръщане на хечбека в унищожител на суперавтомобили.

Golf R от 7-мо поколение е оборудван с 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател с впечатляващите 295 к.с. между 5500 и 6200 оборота в минута и 380 Nm въртящ момент между 1800 и 5500 оборота в минута. Комбинацията от задвижване на всички колела и опционалната 7-степенна трансмисия с двоен съединител го правят доста бърз до 100 км/ч. – 4,9 секунди.

Mighty Car Mods предизвикват себе си, превръщайки Golf R в кола, която може да достигне 100 км/ч. в диапазона от 3 секунди и да измине 1/4 миля за 11 секунди рамките на 24 часа. За да направят това, Марти и Мог разчитат на помощта на няколко механици, за да помогнат с модификациите и си осигуриха два пърформанс комплекта на компанията Revo.

Това са Performance и Power пакетите и включват неща като нов интеркулер, тръбопроводи за охлаждането, всмукателна система, компютър, турбо, изпускателна система, опори на двигателя, горивна помпа и др.

Проектът е разделен в три клипа, всеки от които си струва да бъде изгледан. Ако сте почитател на Golf или фен на тунинга, може би ще се впечатлите колко изглежда да превърнете хечбека на VW в нещо, което може да удари 11.6 секунди за 400 метра.