Може ли MINI JCW да се противопостави на Civic Type R?

Mini

Новата Honda Civic Type R вече бе тествана срещу конкурентите си, но как ли ще се справи срещу по-малкия Mini John Cooper Works?

Необичайното сравнение между двата бързи хотхеча иска да покаже, дали е възможно Mini-то да издърпа клиенти към себе си. Въпреки че е една идея по-скъпо от Civic Type R, то носи своя чар в себе си.

Тестът не се провежда на писта или чрез класически драг рейс. Тогава е ясно, че Civic-ът ще превъзхода. Вместо това двата автомобила са изведени по обществените пътища. Превъзходството на японеца е ясно с неговите 316 к.с. от 2.0-литровия си турбо агрегат. Въпреки това агресивният му екстериор едва ли е по вкуса на всеки.

От друга страна Mini JCW разполага с 228 к.с. също от 2.0-литров турбо агрегат. По-богатият интериор и по-шумната изпускателна система за в плюс на британеца. Гладката автоматична скоростна кутия и прецизното управление също носят позитиви.

Дали това обаче ще бъде достатъчно, за да може малкият мъник да се пребори с компактния хотхеч? Ще разберем в клипа по-долу.