Можете ли да повярвате, че този Chevrolet S10 драгстер е легален за движение?

S10

Безумно бърз Chevrolet S10 пикап с 3000 к.с. в момента е обявен за продажба в Съединените щати.

Този S10 пикап е доста необичаен и познат на повечето любители на драг рейсинга отвъд океана. Всъщност това е първата по рода си легална кола, която представя 5-секундния клас и остава един от най-бързите пътни автомобили на земята.

Построен от Лари Ларсън, този S10 поставя лично най-добро време на 1/4 миля от 5,89 секунди при 394 км/ч. терминална скорост през 2015 г. Продавачът твърди, че автомобилът е в състояние да достигне време от 5.7 секунди.

S10

Очевидно много модификации са били необходими, за да се достигнат 3000 к.с. Драгстерът е оборудван с огромен 10-литров V8, свързан с два турбокомпресора Precision Turbo 98 mm. Автомобилът включва и интеркулер, Rossler TH400 3-степенна скоростна кутия, Gear Vendors карданен вал, Kinetic Engineering окачване и още много други модификации.

Автомобилът ползва огромни драг гуми на пистата, но той ще се продава с втори комплект, които го прави малко по-подходящ за използване по улиците. Не че бихме ви посъветвали, но може да опитате.

Chevrolet S10 на Ларсън стана известен, когато се появи в списанието Street Outlaws и през годините премина през няколко различни конфигурации. В една от тях двете турбини са заменени за един турбокомпресор с размер от 136 мм.

Цената на автомобила не се споменава, но със сигурност няма да е ниска.